Az Előkészítő Gyakorlatok részei:

Siné.

Ennek a meditációnak a célja a gondolatok lecsendesítése és jó koncentrációs képesség kifejlesztése. Csak nyugalomba hozott tudattal tudjuk felismerni a zavarosságunkat, és csak kiváló koncentrációval tudjuk felismerni a valóság lényegét.

Az igazi eredményeket a világi dolgoktól való lelki függetlenség által érjük el. A buddhista gyakorlók a mentális folyamatok felett szerzett kontrollt arra használják, hogy megvizsgálják a végső igazságot, amely minden létező üressége, beleértve a tudatot magát. Ilyen gyakorlatokat csak azok a tapasztalt tanítványok végeznek, akik megkapták ezeket a tanításokat autentikus mesterüktől. Csak a meditációk második szintje, melyet „Mély Belátás”-nak /tibetiül lhahtong/ nevezünk, képes a három mérget - a vágyakozást, a gyűlöletet és a nemtudást - gyökerestől kiirtani.Szívszútra

Ez a szöveg a Buddhizmus legismertebb és legszélesebb körben használt szövege, a végső igazság tömörített formája.

Guru Rinpocse
Guru Rinpocse, más néven Padmaszambava (Lótuszban-született) 750 körül érkezett Tibetbe, leigázta a helyik lakosokat terrorizáló démonokat és istenségeket, és megalapította a tibeti Tantrikus Buddhizmust. A szakja Khön-család fia egyike volt az első hét személynek, akik teljes felavatott szerzetesként elsőkként váltak Guru Rinpocse tanítványaivá. Guru Rinpocse őneki adományozta a Vadzsrakilaja tanokat.
Guru Rinpoche csodás kepésségeiről és tetteiről rengeteg írás szól. Hatása töretlenül tart a tibeti buddhizmus minden vonalában illetve minden gyakorlóban. Az Ő sugárzása folyamatosan árad felénk. A meditáció által próbáljuk magunkat befogadóvá tenni, hogy el tudjuk fogadni ezt az óriási áldást, illetve hogy aktivizáljuk magunkban, és ezáltal minden lény javára fordítsuk.

Vadzsraszattva
Vadzsraszattva az egyik legfontosabb gyakorlat. Ezáltal tudja a gyakorló megtisztítani a helytelen cselekedeteket, amit elkövetett a testével, beszédével és tudatával. Tisztulás nélkül nincs szellemi előrelepés.

 

Az Előkészítő Gyakorlatokat minden hétfőn 18.30-kor végezzük, és ezeken mindenkit szívesen látunk.

 
Vissza a Föoldalra